Kúp si červené šnúrky a zachrániš životy... NIKE RED

17.01.2010 23:15

Hviezdy svetového futbalu spojili svoje sily a predstavili partnerstvo ktorého mottom je: "Lace Up. Save Lives" - "Kúp si červené šnúrky a zachrániš životy".
Didier Drogba (Chelsea), Joe Cole (Chelsea), Andrei Arshavin (Arsenal), Marco Materazzi (Inter Milan), Denilson (Arsenal), Lucas Neill (Everton), Clint Dempsey (Fulham) a Seol Ki-Hyeon (Fulham).
Všetci títo hráči dorazili v pondelok 30. novembra do Londýna, aby v deň pred Svetovým dňom proti AIDS oznámili partnerstvo NIKE a projektu RED, ktorého spoluzakladateľom je spevák skupiny U2 Bono Vox.
Toto jedinečné partnerstvo prináša dva spôsoby boja proti AIDS v Afrike. Prostredníctvom špeciálnych programov poskytuje ľuďom v tejto oblasti nielen lieky, ale taktiež vzdelávanie. Zároveň však využíva silu športu k popularizácii projektu RED a upozorňuje na svetový boj proti AIDS v Afrike.
Pri oznámení tohto partnerstva bol na mieste taktiež Mark Parker, prezident a generálny riaditeľ Nike Inc., Susan Smith Ellis, generálna riaditeľka projektu (RED) a profesor Michel D. Kazatchkine, výkonný riaditeľ Svetového fondu boja proti AIDS, tuberkulóze a malárii. Spolu so spevákom a zakladateľom kapely U2 Bonom upozornili na potrebu globálnej pomoci Afrike v boji proti AIDS.
"Boj proti AIDS v Afrike potrebuje veľké značky, ktoré nám pomôžu na tento problém upozorniť," povedala Susan Smith Ellis, generálna riaditeľka projektu (RED). "Veľmi si vážim partnerstvo s Nike. Ako športová značka nám pomôže spojiť vzdelávanie so športom a podporiť spoločenské zmeny, ktoré povedú k pochopeniu problému týkajúceho sa AIDS a k prevencii."
Koncept Nike a (RED) je jednoduchý. Vyzýva ľudí ku kúpe červených šnúrok, aby tak pomohli zachrániť ľudské životy.
Nike z predaja každého páru šnúrok (RED) venuje celých 100% zisku rovnakým dielom Globálnemu fondu boja proti AIDS, tuberkulóze a malárii, ktorý poskytuje lieky ľudom nakazených HIV/AIDS a komunitným iniciatívam spojených s futbalom, ktoré zaisťujú vzdelávanie v rámci prevencie HIV/AIDS.
Toto jedinečné partnerstvo podporuje programy, ktoré jednak zaisťujú lieky pre chorých, ale taktiež sa postarajú o vzdelávanie a prevenciu.
Napriek tomu, že bol spravený značný pokrok v snahe znížiť počet ľudí nakazených HIV/AIDS v Afrike a v štrnástich krajinách došlo k poklesu výskytu tejto choroby, HIV/AIDS naďalej patrí medzi najväčšie výzvy, ktorým súčasný svet čelí. Približne 3 800 mužov, žien a detí zomrie každý deň v subsaharskej Afrike a ďalších 6 000 mužov a žien vo veku 15-24 rokov sa každý deň nakazí.
Do tohoto celosvetového projektu s názvom NIKE RED sa zapojilo aj corgoň ligové mužstvo MŠK Žilina. Viac na: https://mskzilina.sk/index.php?url=clanok-detail&id=1992
Šnúrky (Nike)RED budú v predaji od 1. decembra 2009 v obchodoch Nike a u významných maloobchodníkov po celom svete. Naviac bude možné šnúrky Nike(RED) zakúpiť taktiež na nike.com. V nadchádzajúcich mesiacoch budú predstavené ďalšie produkty (NIKE) RED.
Červené šnúrky ako symbol a podpora NIKE RED sa dajú zakúpiť aj v Trenčíne v OC Laugarício v predajni NIKE.